2012. október 20., szombat

Indiai Gasztronómiai Nap

Hétfőn, október 22-én ha ellátogattok Csillaghegyre megismerkedhettek az Ajurvéda világával, az indiai konyha fűszereivel.
Helyszín: Lélek Palotája, Bp. III. ker. Lehel u. 15-17.

 A rendezvényre 10-16-ig lehet érkezni és minden (fél) órában csoportos körvezetéssel.

Megtekinthetők az alábbi programpontok:
  •  Rövid filmvetítés a hagyományos főzési eljárásokról.
  •  Bevezető előadás a gasztronómia tudományáról.
  •   Ájurvédikus érdekességek.
  •   Gúr- India ősi cukra. Édesség és cukorka gyártása helyben.
  •   Fűszerbemutató.
  •   A híres ghi (tisztított vaj) és panír (házi sajt) használatának és elkészítésének bemutatása
  •   Élményfőzés (egy indiai menü elkészítése itallal)

Amiről biztosan fogsz hallani:

    Miért nem fogynak le a vegetáriánusok?
    Mik azok a dósák?
    Ami az egyiknek étek, … - Testtípusokra szabott ételek.
    Ájurvéda, az Élet Tudománya.
    Milyen egy teljesértékú vegetáriánus menü?
    Évezredes receptek, hazai nyersanyagokból.
    A tűz és az edények különböző minőségei.
    Mi az a prána, és mennyi van egy ételben?
    A húsevés kiváltása természetes úton.
    A vegetáriánizmus jótékony hatása a tudatra.
    A csodálatos tisztított vaj, a ghí.
    Sajtkészítés házilag.
    A fűszerezés, az étel lelke.

Részletek itt: www.budapestturizmus.krisna.hu oldalon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails