2011. május 29., vasárnap

Indiai kókusztejes csokipuding (vegan)


Én a makrobiotikus táplálkozást abszolút rugalmasan kezelem, nem pedig, mint egy merev rendszert! Egyetértek Verbovszky Gabriella, amerikában élő makrobiotika oktatóval,  hogy ha mint egészségmegőrző étrendre tekintünk erre a konyhaművészetre, - nem pedig gyógyító étrendként, ahol a szigorúság kötelező - akkor lehetünk rugalmasak, kísérletezők.

Szóval olykor eltérek a hazai viszonylatoktól. Mint ennél a csokis pudingnál, ahol az alap a kókusztej, míg, ha szigorúan venném, akkor rizstejet, zabtejet, vagy mandulatejet használhatnék.Édesítésnek rizsszirup, minél nagyobb kakaótartalmú étcsoki, fűszernek őrölt kardamom, és vanília esszencia. A végeredmény krémes és isteni 5 perces desszert tej, tojás és cukor nélkül!

Indiai kókusztejes csokipuding (vegan)



Hozzávalók: 400 g kókusztejkonzerv, 100 g étcsokoládé, 4 evőkanál rizsszirup (vagy agave), 1 evőkanál kukoricakeményítő, 1 kiskanál őrölt kardamom, 1 kiskanál vaníliaesszencia.

1. Egy lábosba forraljuk fel a kókusztejet. Olvasszuk fel benne az étcsokoládét, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, a kardamomot és a vaniliát. Hagyjuk besűrűsödni és vegyük le a tűzről.
2. Turmixoljuk össze és töltsük tálkákba.
3. Tálalásig néhány órára tegyük hűtőszekrénybe.

3 megjegyzés:

  1. Mmm de finom lehet. Bár ebben a melegben most nem vágyom a csokira, de majd előveszem később:)

    VálaszTörlés
  2. Ez épp kapóra jött: volt itthon egy fél doboz kókusztej. Megcsináltam, fincsi lett! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Vu, biztos voltam benne, hogy hasonló az ízlésünk! :-))
    Norka, csak pár percig kell a meleg tűzhelynél állni, utána már csak győzd a hűtöt nyitogatni a nyalakodás miatt! :-)))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails