2010. szeptember 29., szerda

Mit egyen az ovis?

Kényes kérdés
Sokak számára biztosan megdöbbentő, hogy a makrobiotikus táplálkozás felmerülhet akár óvodások alternarív táplálkozásaként. Legfőképpen akkor, ha valamilyen táplálkozási allergiában szenved a gyerek. Persze azt nem gondolom, hogy teljes húsmegvonással kellene etetni őket, csak minél több gabonával, zöldséggel, és egy előre megtervezett étrenddel.
Az én gyerkőcöm alapból a szétválasztó étrendet követi; először a zöldséget eszi meg, aztán a húst, vagy a köretet. Külön-külön. Imádja a falafelt, és piszkálgatja a csirkehúst. A lazacot szereti, de a fehér húsú halakat félretolja. Spenót szóba jöhet nála minden mennyiségben, de a zöldségek között már válogat. A hijiki algát tutira kiköpködi a levesből, és a zöldsalátát sem mindig akarja megenni. Szóval nem könnyű egy óvodást egészségesen táplálni, pláne, ha már megkóstolta a ropi, vagy a kinder tejszelet ízét.
Készült egy reprezentatív vizsgálatat, amelyben  felmérték az 1-3 éves kisgyermekek tápláltsági állapotát, a vizsgálatból kiderült, hogy a magyar lakosság köztudottan rossz táplálkozási szokásai már 1-3 éves korban is megfigyelehetők. Ennek legfőbb oka, hogy a szülők saját étrendjükhöz hasonlóan táplálják a kicsiket. Egy fejlődő szervezetnek mások az igényei. Legfőképpen a szellemi fejlődéshez elengedhetetlen vas hiányzik az étrendjükből. Érdekes beszélgetés és mini makrobiotikus bemutató az óvodások táplálkozásáról:






1 megjegyzés:

  1. Kedves Marmalade,
    kérlek nézz be hozzám vár egy kis meglepi!
    http://gasztroreka.freeblog.hu/archives/2010/10/07/Kreativ_Blogger_Dij/

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails