2010. szeptember 10., péntek

Alapköret : Adzuki babos barnarizs



Az adzuki bab és a barna rizs nagyon jól összeillenek, segítik a vese és a mellékvese erősödését.
A barna rizs – első gondolatunkkal ellentétben – könnyű megemészteni ezért gyógyulási időszakban ideális. Az adzuku bab a makrobiotikus konyha nagy kedvence édeskés ízét felhasználják gyógyitalokhoz, ragukhoz, gabonákhoz, süteményekhez. Fogyasztása különösen nőknek lenne ajánlott, jótékonyan hat a női szervekre, azonkívül szabályozza a vérnyomást és a koleszterin szintet. Főzés előtt érdemes több órára beáztatni.
A makrobiotika a rizs elkészítéséhez általában kuktát ajánl, nekem ilyen nincs, viszont van egy szuper lábosom, amibe az összes gabona és babféle, fedő alatt könnyedén megfő.

Adzuki babos barnarizs 
Hozzávalók: 2 bögre barna rizs, 1 bögre adzuki bab, 1 kiskanál himalája só, 1 kisebb kombu darab.
A babot áztassuk be egy éjszakára. Főzés előtt öblítsük le, majd öntsük fel tiszta vízzel és erős tűzön, fedővel letakarva hevítsük forralásig,. Adjuk hozzá a kombut, ez megóvja azokat, akik hajlamosak arra,  hogy a babfélék puffasztják. Csökkentsük a hőfokot és főzzük, amíg a bab megpuhul.
Egy másik tálba 3 szoros mennyiségű vízben főzzük puhára a rizst. Amikor a rizs is elkészült keverjük össze a babbal.

UI: A recept a Nők Lapja Cafénak készült anyagból való, ahol egy indiai és egy makrobiotikus vega menüsort állítottam össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails