2010. június 18., péntek

Paraszt bácsika makrobiotikus puliszkája



Sajnos a fényképezőgépemet taccsra vágtam, ezért a hosszú kényszerpihenő…az élet viszont nem áll meg és még épp, hogy elmerültem volna a tavaszba, már benne is vagyunk a nyári évszakba. Vegyük hát sorra röviden, hogy mi is jellemzi a makrobiotikus nyári étkezést!
Változatosság, kellemes hűsítő hatás, színes, dinamikus színek a tányéron.
Az ételek gyorsan készülnek és frissen fogyasztandók; blansírozás, hirtelen sütés, gyors pirítás. Több nyers salátafélét fogyaszthatunk, mint az év többi évszakaiban. Kerüljük a jéghideg ételeket, italokat!

A nyár gabonája: a kukorica. Drága rokonunk Józsi bácsi, valószínűleg meglepődne, ha tudná, hogy ő olykor milyen trendi módon táplálkozik?!

Puliszka pirított lilahagymával (reggelire, vagy köretnek)

Hozzávalók: egy bögre kukorica dara, 4 bögre víz, 1 kiskanál só, 1 fej lilahagyma, fél kiskanál olaj.

A vizet forraljuk össze a sóval, majd amikor forr szorjuk bele a kukoricadarát. Keverjük folyamatosan, nehogy összecsomósodjon. Amikor puffog, akkor kész.
Egy kevés olajon pirítsuk meg a kockára vágott lilahagymát és szórjuk a puliszka tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails