2010. május 5., szerda

Egészséges nass: algacsipsz

Nemrég bioboltokban feltűnt néhány különböző ízesítésű japán algacsipsz. Kaptam belőle én is kóstolót, de ízre nem jött be annyira. Állították, hogy természetes alapanyagú, meg bio, de nekem mégis műnek tűnt.
Ez a tempurába sütött nori lap viszont 100 %-ban természetes, nagyon finom önmagában ropogtatva és mustáros esetleg gyömbéres-szójaszószos öntettel.í


1 nori lap: vágjuk fel 4 x 2 centis csíkokra, hajtsuk félbe és mártsuk ezeket bele a tempurába.


Tempura: 1 bögre liszt (pl. tönköly), 1 bögre víz, 1 csipet só. Keverjük össze híg palacsintatésztává.
 Forró olajban süssük ki.
Mustáros öntet: 1 rész mustár, 1 rész víz, 1 rész citromlé, 1 rész rizsszirup.
Keverjük össze a hozzávalókat.

Szójaszószos öntet: 1 evőkanál reszelt gyömbér leve kipréselve, 5 evőkanál víz, 5 evőkanál szójaszósz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails